HTML

Törpepártok

Már kívülről fújod a parlamenti közvetítéseket? Még az LMP szóvivőinek is tudod a nevét? Itt az ideje, hogy tágíts a horizonton: MDF, Zöld Baloldal, Centrum, Miép és a többiek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

a szocdemek lefeküdnének Kövérnek

2010.07.25. 16:10 :: buraij

Mielőtt még ismertetném magát a közleményt, gyorsan összefoglalva kikről is van szó: Magyarországon két szociáldemokrata párt létezik: a Magyar Szociáldemokrata Párt, aminek elnöke Kapolyi László, és amit minden magára adó baloldali lenéz egy kicsit, hisz lefeküdtek egy milliárdos pénzének. A másik - jelen posztunk szereplője - a magát történelminek nevező Szociáldemokrata Párt, ami az egyszeri szemlélő számára olybá tűnik, mint egy nagy szocdem mauzóleum és emlékkegyhely: a magunkról rovatban csak száz évvel ezelőtti tényeket sorolnak fel, a galériában Kéthly Annáról nézegethetünk korabeli fotodagerotípiákat, a hivatalos közleményekben pedig folyton szerepeltetik, hogy a 121, 122, 123 stb. éves múltra visszatekintő Szociáldemokrata Párt...

Szóval történelmi szocdemék most az önkormányzati választásokhoz közeledvén aktivizálták egy kicsit magukat, és beleszóltak az ország szepontjából legfontosabb vitába: a Károlyi szobor eltávolításáról szóló meddő diskurzusba. Az alábbi fontos megállapításokat tették az akkor még választmányi elnök Kövér Lászlóhoz címzett levelükben:

1. Köszönjük szépen Kövér László, hogy Károlyi helyett Kéthly Anna szobrot szeretnél a parlament mellé

2. Kéthly Annát mi nagyon nagyon nagyon nagyon tiszteljük és szeretjük, sőt egyébként az ifjúsági (!) szervezetünknek is majdnem ez lett a neve, csak mégsem, mert a párt megfúrta (irreleváns értelmezhetetlen infó)

3. Károlyi Mihályhoz nekünk semmi közünk, bontsátok. (Károlyinak biztos olyan szocdem pártokhoz volt köze, ami a mai SZDP nem tekint jogelődjének - Júdea népe front tipikus esete)

4. Mi az összes ilyen kezdeményezéseteket pártoljuk, amiben megemlítitek Kéthly Annát, vagy Peyer Károlyt.

5. (és a fő) "A Baloldal rendbetételében (értsd Mszp és Károlyi el) mi mindenképpen partnerek leszünk, amennyiben arra sor kerül. Köszönettel, baráttsággal": a 120 éves történelmi hagyományokkal rendelkező stb. stb.

Minimum figyelemreméltó (bár nagy elődjük, Peyer Károly is megegyezett Bethlennel, persze a mostani elnök, Sztankovánszki Tibor nem Peyer, és Kövér sem Bethlen).

 

Eredeti levél, csak hogy ne a levegőbe beszéljünk:www.szdp.hu/images/klevel.pdf

1 komment

Címkék: politika közélet baloldal párt szdp

A bejegyzés trackback címe:

https://torpepartok.blog.hu/api/trackback/id/tr762174891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenwood 2010.07.30. 16:52:34

Ezért írtam az első poszthoz (amelyik komment felszívódott), amelyben az SZDP-t balközépbe sorolta a szerző, hogy majdnem a jobbszélre való. Egyébként ők maguk is idézőjelbe teszik a "történelmi" jelzőt, hiszen pontosan tudják, hogy ők -éppen a jobbratolódásuk miatt- szakadtak ki a 120 éves MSZDP-ből.
süti beállítások módosítása