HTML

Törpepártok

Már kívülről fújod a parlamenti közvetítéseket? Még az LMP szóvivőinek is tudod a nevét? Itt az ideje, hogy tágíts a horizonton: MDF, Zöld Baloldal, Centrum, Miép és a többiek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Választási kisokos szocdem módra

2010.07.25. 15:02 :: buraij

Míg más pártok a jelöltállítással, meg az ellenlábas kifúrásával foglalkoznak így két hónappal az önkormányzati választások előtt, van ahol először jobb, ha megpróbálják legalább az alapokkal rendbehozni a tagságot. Így tett az MSZDP-s Balogh László is, aki 6 pontban összefoglalta az egyszeri szociáldemokrata párttagnak mit is érdemes tudni arról a választásról, amin el szeretne indulni. Szegénynek nagyon az alapokról kellett kezdeni:

" Mielőtt bárki is elringatná magát a sikeres szereplés álmában, érdemes felmérni, van-e elégséges számú lehetséges ajánló a választási körzetben. E nélkül nem is érdemes belekezdeni, úgyis reménytelen a helyzet."

No igen, 2 évtizeddel a rendszerváltás után (tudom semmiség húsz év egy több, mint száz éves párt történetéhez képest) már nem árt tisztában lenni azzal, hogy kopogtató cédulákat is kell gyűjteni a választások előtt. Lehet, hogy eddig azért nem szerepelt sosem olyan jól az MSZDP, mert a tagsághoz nem jutott el ez az információ?

"Ha bármelyik alapszervezet vagy megye úgy gondolná, hogy másokkal együtt eredményesebb a szereplés, akkor már most el kell kezdeni a lehetséges szövetségeseket keresni"

Nem Feri bácsi, nem az utolsó héten hívjuk föl a Seres Máriáékat azzal, hogy Mari, olyan szép a hajad induljunk már együtt. Egyébként lehetséges, hogy ez a mondat burkolt kritika volt Balogh László tollából a Tisztelet Társaságával kötött megállapodás ellen. (apropó Schmuck Andor főpolgármester jelöltsége: az MSZDP honlapján Schmuck programja még mindig 401es hibaként jelenik meg).

Választási kisokosunkat egy -kispártok számára kulcsfontosságú - igazi szocialista tanulsággal zárjuk:

"Önmagában kevés az akarat, a meggyőződés, a fogadkozás, erőt is fel kell mutatni."

 

Kommentár nélkül a szöveg itt olvasható:www.mszdp.hu/BaloghLaszlo_2010L.html

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika közélet baloldal párt mszdp

A bejegyzés trackback címe:

https://torpepartok.blog.hu/api/trackback/id/tr102174742

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmuck komolyan gondolja 2010.08.03. 12:52:19

Hétfőn Juszt László és Szanyi Tibor társaságában nyitotta meg főpolgármester-jelölti kampányát Schmuck Andor, aki a Tisztelet Társasága és az MSZDP támogatásával próbálja összegereblyézni a fővárosi szépkorúak voksait. Schmuck új vidámparkot építene, amit…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása