HTML

Törpepártok

Már kívülről fújod a parlamenti közvetítéseket? Még az LMP szóvivőinek is tudod a nevét? Itt az ideje, hogy tágíts a horizonton: MDF, Zöld Baloldal, Centrum, Miép és a többiek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Néhányan csúnyán összeveszhettek a Civil Mozgalomban

2010.07.29. 12:00 :: buraij

A Civil Mozgalom honlapján közzétették Seres Mária elsősorban tagsághoz írt nyílt levelét, melynek címe: Eljött az idő! A levél hozzávetőlegesen ezt az egy pozitív üzenetet tartalmazza.

Jobb helyeken, egyetemi bölcsész-, meg gazdasági karok email listáin szoktak hölgy hallgatók így egymásnak feszülni: "És azoknak a hallgatótársaimnak üzenném, akik... nem akarok neveket mondani, de azt hiszem mindenki tisztában van vele, aki egy kicsit is... ideje lenne, ha befejeznék... ez egy elit szak, nem kell itt folytatni stb. stb. stb." Nos Seresék egészen hasonlót műveltek, csak egy majdnem egyszázalékos párt keretein belül.

"Had idézzek most egy bejegyzést, ami nagyon jól rátapintott a problémák lényegére annakidején, már rögtön a tavaszi választást követően:

Vannak-voltak olyanok, akik csak azért iratkoztak fel, hogy rálátásuk legyen az ellenfél életére. Már nem jelentünk konkurenciát (szerintük), így távoztak/nak.
Vannak sajna olyanok is, akik többet vártak és nem kapták meg (ők azok, akik a semmiért várnak mindent), így ők sem igazán tartoznak közénk.
A öntisztulás egy természetes folyamat, s nem mellesleg nagyon jó dolog!
T. Tibor - április 27.

Én ugyanígy látom, mint Tibor.
"

A levél mindvégig megmarad ebben a stílusban: aki csak karrierizmusból lépett be a pártba, az nem baj, ha most szépen elhúz a vérbe, aki egyszer is ellenünk volt az nem baj, ha most szépen elhúz a vérbe, aki nem szeret rendesen dolgozni, az nem baj, ha most szépen elhúz a vérbe:

"Immár tudjuk azt is, ki miért jött közénk, amit az elmúlt néhány hónapnyi látszólagos szünet is szépen bebizonyított: leszelektálódtak a karrieristák, az élősködők, a nagyravágyó és önző, öncélú emberek, akik csak ugródeszkának kívánták használni a Civil Mozgalmat. Nem fogunk az ilyenkor szokásos 6-7 elégedetlen ember után sem könnyeket hullatni, mert nem azt kapták, amire számítottak, vagy ha igen, akkor ehhez dolgozniuk is kellett volna, de azt már nem akartak. Jobb későn megszabadulni az ilyen politikai megélhetést keresőktől, mint soha."

Seresék önigazolást is találnak arra, hogy miért is jó, ha mindenkit kirúgnak (figyeljük meg a kommunista csoportokra jellemző érvrendszert - egyszerűen zseniális): jobb egy kicsi, dolgos-szorgos, mindenre elszánt csapat, akik tudnak küzdeni, mint egy nagy monolit tömb.

Itt hívnám fel nem csak a CM, hanem minden hasonló magatartású párt figyelmét két alapvetésre:

1. 176 választókerület van, önkormányzati meg még több.

2. A politika a hatalom akarását jelenti, aki nem akarja a hatalmat az nem politikus. Hülyeséget csinál tehát az a párt, amelyik elüldözi magától a nagyravágyó, hatalomszerető embereket, mert csak a lúzerek maradnak akkor számára. - Persze a hatalomszerető és a szerencselovag nem ugyanaz.

3. Nem szerencsés egy olyan pártban kizárási hullámokat kezdeményezni, ahol a párt összes programját az összes tag írja, mert még a végén nem marad értelmes vélemény. (www.hirszerzo.hu/cikk.csokolom_seres_mariatol_jottem_-_kicsoda_es_mit_akar_a_nepszavazas_nagyasszonya_.143605.html)

Persze messze van még a 2014-es választás, addig sok aláírás lefolyhat még a Civil Mozgalom vizén [képzavar], majd meglátjuk mit kezdenek a mostani helyzettel. Bár ez most nem sok jót igér.

Az eredeti levél itt olvasható:www.civilmozgalom.hu/index.php

2 komment

Címkék: politika civil közélet mária párt seres mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://torpepartok.blog.hu/api/trackback/id/tr362184580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenwood 2010.07.30. 16:49:13

Sajnos (?) előbb-utóbb kiderül, ha "civil" mázban profi politikusok lépnek fel, mint ahogy fordítva is igaz. Elvész a hitelesség.
Mert a Seres Mária és talán a férje is profi a politikában, profi az emberek meggyőzésében, profi a célorientált közösségteremtésben.
Most már látható, hogy jobb lett volna, ha türelmes, belép egy profi pártba, és ott kerül helyzetbe, és a vágyott hatalom közelébe...

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2010.08.17. 21:41:57

Éppen a Civilmozgalomból is lehet profi pártot csinálni, akkor nem kell sehová belépni, mert már benne vagyunk
süti beállítások módosítása