HTML

Törpepártok

Már kívülről fújod a parlamenti közvetítéseket? Még az LMP szóvivőinek is tudod a nevét? Itt az ideje, hogy tágíts a horizonton: MDF, Zöld Baloldal, Centrum, Miép és a többiek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bővebben a Zöld Baloldal főpolgármester-jelöltjéről

2010.07.27. 14:32 :: buraij

Komolyan már kezdem úgy érezni magam, mint egy pártlap újságírója, annyit kell róluk tudósítani...

Nos ahogy ígértem, amint lesz információ, azonnal közlünk is adatokat Galba-Deák Ádámról a ZB főpolgármester-jelöltjéről.

Galba-Deák '84-es születésű. Politológia szakos hallgató. Két évig volt a baloldali Demokratikus Háló elnöke. A mostani, 2010-es választások után hagyták ott az Mszp közeli szervezetet, és lépták át Kalmár Szilárddal a ZB-be, hogy ott azonnal vezető pozíciókat tölthessenek be. A dugódíj, a közösségi tulajdonba vett távfűtés, és a dolgozói tulajdonba vett BKV mellett fontosnak tartja a Sziget, a Gödör és a Budapest Pride védelmét, és megőrzését.

Galba-Deák programja a Van más alternatíva, Budapest! címet viseli (most már ékezetekkel - reméljük ebben blogunk is segítségükre volt a maga szerény eszközeivel). A könnyen átfutható egyoldalas tervezet sajátos logika alapján veszi sorra a ZB fővárosi prioritásait: először a kultúrával kezdi, majd a zöld ügyeken keresztül éri el a munkahelyteremtést, szociális lakhatóságot, hogy végül újra visszatérjen a környezetvédelemhez.

Blogunk szerkesztősége néhány radikális pontot emelne ki csak e posztban, olyanokat amik említése egy választási kampányanyagban mindenképpen bátorságra vall (hiába tényleg kezdünk pártújság lenni):

- Legyen Budapest Pride jövőre is, hogy megmaradjanak közös fiatalos értékeink.

- a közterületeken való korlátlan wifi elérés a holnap szolidaritásának megtestesülése (ez az állítás egyébként 10 ponttal előzi meg a "ma szolidaritását" - a lakhatás jogát)

- Legyen dugódíj - persze, persze, ezt most mindenki mondja, de néznek majd az emberek, ha a zöld pártok be is váltanák

- a Budapest Erőmű zrt kerüljön közösségi tulajdonba, így olcsóbb lesz a távfűtés. - Ha valaki aggódna, mennyibe kerülne a fővárosnak a közösségi tulajdonba vétel, akkor máris megnyugodhat a következő mondattól: "Csak egy tollvonás és máris milliárdokat spórolnak a fővárosiak." Elkelne még egy-két közgazdász a pártban...

- 40 milliós lakás felett fizessen mindenki ingatlanadót! - vajon hány szavazót jelent ez? Bátor, bátor...

-És az abszolút kedvencem: "Egy világvárost bűn csendrendeletekkel megbénítani. Budapest pezsgő közélete ellaposodik, provinciálissá válik, ha néhány tucatnyi kekeckedő miatt lehetetlenné tesszük az éjszakai közösségi életet." - Végre egy párt aki odaszól a nyugdíjasoknak és nem fél attól, hogy mit fognak majd szavazni. Persze, tudom én, hogy ha a Jobbikon, vagy az LMP-n múlna akkor sem lenne csendrendelet (mit szólnának a rokker, meg alternatív nem kis számú szavazóik), de ők eddig sose mondták bele a nyugdíjasok pofájába, hogy Tucatnyi kekeckedő, csönd legyen!

Szóval jelenleg így állunk.

 

A programot és a jelöltismertetőt itt olvashatják:www.zoldbaloldal.hu/index.php/oenkormanyzati-valasztasok-2010

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet zöld jobbik baloldal párt lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://torpepartok.blog.hu/api/trackback/id/tr672179974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása