HTML

Törpepártok

Már kívülről fújod a parlamenti közvetítéseket? Még az LMP szóvivőinek is tudod a nevét? Itt az ideje, hogy tágíts a horizonton: MDF, Zöld Baloldal, Centrum, Miép és a többiek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

csak hogy képben legyünk...

2010.07.20. 15:52 :: buraij

Nos igen, mivel a parlamenten kívül rekedt pártokról ritkán szól a sajtó, megeshet, hogy még az elnök nevével sem vagyunk tisztában, így bevezetésképpen vegyük számba az egyes pártok vezetőit:

A két legrégebbi motoros egyértelműen a Munkáspárt vezetője Thürmer Gyula elvtárs, és a Magyar Igazság és Élet Pártjának egyszemélyes Miépje: Csurka István. Hasonlóan régóta elnök az MSZDP-nél Kapolyi László milliárdos élmunkás.

Az MDF választási veresége után megválasztott elnöke az elsősorban az állához odaragasztott pinaszőrről ismert Makay Zsolt.

A Civil Mozgalom informális vezetője Seres Mária, a 600.000 aláírás rövidtávú bajnoknője.

A Zöld Baloldal elnöke TGM, neki köszönhetően remélhetőleg nem maradunk sose móka nélkül, egyébként egyik alelnöke a pártnak a munkáspárti renegát Vajnai Attila, tiszteletbeli elnöke pedig a Zöld Demokraták korábbi vezetője Droppa György.

A szociológusok, romológusok és múzeulógusok pártjaként is leírható ballib SZEMA vezetője Ungár Klára.

A Centrum Párt miután nem tudott egyetlen kopogtató cédulát sem összeszedni lemondatta Papp János elnököt, és mostanra már Szabó Lajossal néz elébe a kihívásoknak.

A Humanista párt laza és megértő kapcsolatait Várady Tibor tartja kézben (talán): azaz feltehetőleg neki van meg a legtöbb megértő ember telefonszáma.

Az Élőlánc öttagú enökségében az első Anarchista szerepét Lányi András viszi.

A Magyarok Egymásért Szövetség neve alatt Földesi-Szabó László bujkál a vám és pénzügyőrség elől.

Az Összefogás Párt (Monokért) vezérlő polgármestere Szepessy Zsolt, a szociális kártya atyja.

A történelmi Szociáldemokrata Párt Nagyöregje Sztankovánszki Tibor (érdemes megnézni a fotóját és máris érthető a párt nevében a történelmi jelző: www.szdp.hu/magunkrol.html).

A Tisztelet Társaságának első nyugdíjasa Araczki László Szenes Iván Schmuck Andor, bár ez a hivatalos honlapról nem derül ki (viszont indul számítógépes tanfolyam kezdő nyugdíjasoknak).

A Progresszív Demokraták pedig annyira most alakultak, hogy a tagok még csak feltöltés alatt találhatók...

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet párt

A bejegyzés trackback címe:

https://torpepartok.blog.hu/api/trackback/id/tr792163942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása